SMART SALES ASSISTANT WIS : VERZEKERINGNEMERS BETER ADVISEREN

BELANGRIJKSTE KENMERKEN ​

Onmiddekkijke analyse van de verzekeringsoffertes:

In een paar muisklikken wordt een complete analyse gegenereerd, waarbij de meest relevante elementen, sterktes en zwaktes worden belicht in functie van het profiel van de klant waarvoor het aanbod bestemd is.

Genereert automatish argumenten voor beter advies:
U krijgt meteen de argumenten om uw klanten en prospecten uitgebreid en transparant te adviseren. De belangrijkste en meest geschikte informatie wordt geselecteerd door de WIS-berekeningsmotor en de algoritmen.
Het delen van analyses:

Analyses kunnen worden gedeeld met uw klant, direct op zijn smartphone, via Chat of per e-mail.  

Het beantwoorden van vragen van Klanten:

De WIS Intelligent Wizard bevat een krachtige zoekmachine, waarmee u de vraag van een klant over zijn actuele offerte of uw offerte in een ogenblik en op betrouwbare wijze kunt beantwoorden. Met name voor uitbestede callcenters is deze functie zeer relevant, omdat ze zorgt voor een goed kwaliteitsniveau van de gegeven antwoorden en voor samenhang in de toespraak en de antwoorden op vragen die een goed niveau van technische expertise vereisen.
Charbot Alfred:

De WIS Wizard becat de Alfred Charbot, die derect het antwoord vindt op elke vraag over door WIS geanalyseerde marktoffertes.

Opslaan van analyses:

De afgeronde analyses kunnen worden geregistreerd. Het is dus mogelijk om ze op te halen tijdens een tweede interview, of om uw verkoopgesprek vooraf voor te bereiden.

Module voor reporting van gebruikers :

Elke gebruiker heeft een reporting module die hem een beeld geeft van zijn commerciële activiteit, zijn successen, de meest geanalyseerde aanbiedingen, etc...

Gecentraliseerde reporting:

De verzamelde informatie wordt volledig teruggestuurd naar de verzekeringsklanten van de oplossing. Zo kunnen zij waardevolle informatie krijgen over de commerciële prestaties van hun netwerken.

Update van de informatie:

De informatie wrdt voortdurend geüpdatet.

Wijze van toegang tot de gegevens:

De toegang tot de WIS Wizard is in SAAS-modus, via een ergonomische ontwerp. Er is geen ontwikkeling nodig om het in een distributienetwerk in te zetten.

Afhankelijk van de behoeften en de ontwikkelingsmiddelen van de verzekeraars kan de informatie via een API worden opgevraagd om de data-integratie in de bedrijfsapplicatie of de werkomgeving van de adviseur mogelijk te maken.

Reactief ontwerp:

De WIS Wizard wordt aangeboden in een volledig reactief ontwerp. Het is perfect geschikt voor gebruik op een tablet of bureaublad of in andere omgevingen zoals een digitale wand in een filiaal of op een interactieve automaat in receptieruimtes.

Grafische aanpassing:

De applicatie kan worden geleverd als een wit label in de kleuren van de verzekeraar.

Prijsstelling:

De prijs van de WIS-assistent is afhankelijk van het aantal medewerkers of uitgeruste verkooppunten en de voorgestelde producten. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.